Να κάνω λεύκανση τελικά ;

Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν κάνει αυτή την ερώτηση στον εαυτό τους, αλλά λίγοι έχουν κάνει τελικά λεύκανση. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι ότι υπάρχει μία σύγχυση για το αν κάνει κακό στα δόντια ή όχι. Η λεύκανση είναι μετά την ορθοδοντική, η λιγότερο επεμβατική αισθητική θεραπεία. Έτσι, χωρίς να αγγίξουμε τα δόντια, χωρίς να τα τροχίζουμε, μπορούμε να αλλάξουμε τελείως την εικόνα του χαμόγελού μας και να αποκτήσει τη λάμψη που πιθανώς θα του έλλειπε.

face2

 

Μήπως η λεύκανση κάνει κακό στα δόντια;
 

Η απάντηση είναι σαφέστατα όχι, με την προϋπόθεση ότι ακολουθούνται οι κανόνες ασφαλείας. Κατά συνέπεια, η θεραπεία πρέπει να παρακολουθείται από τον οδοντίατρο και να μη γίνεται χρήση λευκαντικών υλικών ή καλλυντικών που υπόσχονται ότι λευκαίνουν τα δόντια, χωρίς τη συμβουλή του οδοντιάτρου.
Στη σύγχρονη οδοντιατρική, υπάρχουν τρείς τεχνικές λεύκανσης των δοντιών. Η πρώτη, είναι εκείνη που γίνεται στο ιατρείο από τον οδοντίατρο. Η δεύτερη γίνεται στο σπίτι από τον ασθενή, φορώντας ειδικούς νάρθηκες, (τα γνωστά μασελάκια της λεύκανσης) με την παρακολούθηση του οδοντιάτρου και η τρίτη ο συνδυασμός των παραπάνω τεχνικών.


Για περισσότερες πληροφορίες για τις τεχνικές πατήστε εδώ.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ Χ. ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ

Χειρουργός Οδοντίατρος

Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι

2130247608, 6982230190