Να κάνω λεύκανση τελικά ;

Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν κάνει αυτή την ερώτηση στον εαυτό τους, αλλά λίγοι έχουν κάνει τελικά λεύκανση. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι ότι υπάρχει μία σύγχυση για το αν κάνει κακό στα δόντια ή όχι. Η λεύκανση είναι μετά την ορθοδοντική, η λιγότερο επεμβατική αισθητική θεραπεία. Έτσι, χωρίς να αγγίξουμε τα δόντια, χωρίς να τα τροχίζουμε, μπορούμε να αλλάξουμε τελείως την εικόνα του χαμόγελού μας και να αποκτήσει τη λάμψη που πιθανώς θα του έλλειπε.

face2

 

Μήπως η λεύκανση κάνει κακό στα δόντια;
 

Η απάντηση είναι σαφέστατα όχι, με την προϋπόθεση ότι ακολουθούνται οι κανόνες ασφαλείας. Κατά συνέπεια, η θεραπεία πρέπει να παρακολουθείται από τον οδοντίατρο και να μη γίνεται χρήση λευκαντικών υλικών ή καλλυντικών που υπόσχονται ότι λευκαίνουν τα δόντια, χωρίς τη συμβουλή του οδοντιάτρου.
Στη σύγχρονη οδοντιατρική, υπάρχουν τρείς τεχνικές λεύκανσης των δοντιών. Η πρώτη, είναι εκείνη που γίνεται στο ιατρείο από τον οδοντίατρο. Η δεύτερη γίνεται στο σπίτι από τον ασθενή, φορώντας ειδικούς νάρθηκες, (τα γνωστά μασελάκια της λεύκανσης) με την παρακολούθηση του οδοντιάτρου και η τρίτη ο συνδυασμός των παραπάνω τεχνικών.

Περισσότερα

 girl

Βασικές Αρχές Σχεδιασμού Χαμόγελου

  Έρευνες έχουν δείξει ότι στην ερώτηση ποιά δομή είναι πιο σημαντική για να θεωρηθεί ένα άτομο ελκυστικό, το πρόσωπο κατέχει μακράν την πρώτη θέση.Και στην ερώτηση ποιό χαρακτηριστικό του προσώπου είναι το πιο σημαντικό πρώτο έρχεται το χαμόγελο.

Οτιδήποτε θεωρείται όμορφο, βασίζεται στις αρχές της αισθητικής, την ισορροπία και τη συμμετρία μεταξύ των δοντιών, των ματιών και του υπόλοιπου προσώπου.

Έτσι, για να εκτιμήσουμε, να διαγνώσουμε και να επιλύσουμε τα αισθητικά προβλήματα του χαμόγελου προβλέψιμα, απαιτείται μία οργανωμένη και συστηματική προσέγγιση. Τελικός μας στόχος είναι να επιτύχουμε μια ευχάριστη σύνθεση στο χαμόγελο δημιουργώντας συμφωνία διαφόρων αισθητικών στοιχείων.
 

Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν τα δόντια και τα ούλα καθώς και το πρόσωπο.

Περισσότερα

girl2

 

 Tί είναι ομορφιά ;

 Την απάντηση στην ερώτηση "τι είναι ομορφιά;" έχουν προσπαθήσει εδώ και πάρα πολλούς αιώνες να την βρουν. Όμως επειδή η ομορφιά είναι μία έννοια υποκειμενική, κανένας μέχρι τώρα δεν έδωσε τον απόλυτο ορισμό. Ενώ λοιπόν η ομορφιά δεν μπορεί να μετρηθεί, η αρμονία που σχετίζεται με την ομορφιά μπορεί να εκφραστεί με μία αναλογία. Αυτή η αναλογία είναι γνωστή από τους αρχαίους Έλληνες και ονομάζεται Χρυσή Αναλογία.

Η χρυσή αναλογία είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει παντού γύρω μας. Όλα τα όμορφα πράγματα στη φύση, στην τέχνη, ακόμα και τα δόντια είναι φτιαγμένα σύμφωνα με αυτή την αναλογία.

Εμείς λοιπόν, χρησιμοποιούμε αυτό το φυσικό νόμο της ομορφιάς για να δημιουργήσουμε ιδανικά χαμόγελα.

Περισσότερα

ΓΙΩΡΓΟΣ Χ. ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ

Χειρουργός Οδοντίατρος

Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι

2130247608, 6982230190